Beschrijving

Deze app is ontworpen voor kinderen en volwassenen met spraak problemen die Logopedie ontvangen. Het is een goede manier om te oefenen met klanken die geoefend worden bij de Logopedist. De app zit vol met foto’s, leuke oefeningen en spelletjes. Dit motiveert het oefenen en levert een beter en snellere vooruitgang op.

De Logopedie Articulatie App is ontworpen in samenwerking met Linda van Kleef, Logopedist.

Logopedie Articulatie App bevat 26 klanken van de Nederlandse taal.
A, B, D, F, G, G clusters, H, I, J, K, K clusters, L, L – clusters, M, N, NG, NK, O, P, P-clusters, R, R-clusters, S, S-clusters, T, T – clusters, U,V, W, Z

Logopedisten hebben woorden uitgezocht die passen bij de vooruitgang en moeilijkheidsgraad. De doelwoorden zijn zorgvuldig geselecteerd om verschillen in woordposities, klank complexiteit en woordstructuur. De app beschikt ook over een handige “herhaal en opneem” functie.

De app bevat interessante foto’s en illustraties over verschillende onderwerpen. De plaatjes bevatten veel voorkomende objecten, zelfstandig naamwoorden, werkwoorden en beschrijvende woorden. Dit zijn uitstekende plaatjes en woorden om de ontwikkeling van de woordenschat te ondersteunen.

– Deze oefeningen zijn niet geschikt als vervanging voor een therapie sessie met een Logopedist. Het gebruik van de app helpt bij het dagelijks doen van het huiswerk, waardoor oefenen leuk en motiverend is. Het is belangrijk dat een familielid aanwezig is en de cliënt bij zijn/haar oefeningen ondersteunt.

– Voordat u deze oefeningen start, is het van belang dat de cliënt de klank los en in een simpele lettergreep kan produceren. Dit om frustratie tegen te gaan. De oefeningen en spelletjes zullen helpen om het gebruik van de klank in meer gecompliceerde woorden te ontwikkelen.

– Als u niet zeker weet wat u moet doen, overleg dan met uw Logopedist.